Bjørn på tur i Torpa?

Synnfjell Hytteeierforening

|

OA skriver: Fredag morgen oppdaget Bjørn Rustestuen noen spor over veien i Vest-Torpa. Han tok bilde av sporene, og oversendte til Statens naturoppsyns rovviltkontakt i Valdres og Land Ole Knut Steinset.

Steinset dro ut til stedet der sporene var funnet for å se etter andre tegn på Bjørn. Andre tegn fant han ikke, men antar likevel at sporene tilhører en bjørn.

– Jeg fant ikke noe hår eller noe annet noe sted, så det blir litt usikkerhet rundt det, men jeg vil anta at det er bjørn, sier Steinset.

Har sammenliknet spor.
Steinset sammenliknet sporene som gikk over veien med spor som ble funnet av elg og hjort i nærheten, men det som antakelig er bjørnespor skilte seg fra de andre sporene. Dermed kan Steinset anta at det er bjørn.

Hvor bjørnen eventuelt har kommet fra er vanskelig å spekulere i for rovviltkontakten.

– En bjørn går langt, men den kommer sannsynligvis østfra, det er der vi har tettest med bjørn, sier Steinset.

Bjørnen hadde krysset veien fra sør mot nord, men hvor den er på vei er det ingen som vet.

– Det eneste vi har å gå på er sporene over veien så den kan ha gått hvor som helst, sier rovviltkontakten.

– Moro med bjørn
Sporene krysser hovedveien oppover Vest-Torpa, ikke så langt overfor Grønvold sag- og mølle.

Bjørn Rustestuen hadde på følelsen at det kunne vært bjørnespor han kom over i Vest-Torpa. Derfor tok han bildet av dem. Selv synes torpingen det morsomt med bjørn.

– Det har jo vært bjørn i Torpa før, så det er jo ingen sensasjon det her, sier Rustestuen.

Likevel legger han ikke skjul på at det er spennende.

– Det er skikkelig moro når det dukker opp en her, sier han.

Synnfjell Fallback2
Synnfjell hytteeierforening arrangerer dugnad lørdag  30. september og lørdag 7. oktober. Oppmøte på Synnfjellporten 14.30 begge dager. Vi satser på godt oppmøte, og ber alle ta med seg nødvendig utstyr...
Synnfjell Fallback2
Ekstraordinaært årsmøte ble avholdt 29. august.Protokoll fra årsmøtet kan lastes ned/åpnes ved å klikke på lenken under:   Protokoll ekstraordinært årsmøte SHF 2023-08-29 signert Synnfjell maskin er ny leverandør for løypekjøring.Her...
Synnfjell Fallback2
Teamslenke til møtet er sendt ut til betalende medlemmer 23.08. Dersom du er medlem og ikke har mottatt denne – ta kontakt med Styret på post@synnfjellhytteeierforening.no Status fra styrets arbeid...