Skitur til Spåtind

Synnfjell Hytteeierforening

|

Vi mener at en skitur til Spåtind er noe av det beste her oppe, så vi tenkte å bevise det i dag via noen bilder fra dagens tur. Her ser dere mulighetene.

Vi startet turen i pent vær, og her ser vi pilene. Sporene er som vanlig supre. Her ser vi nye hytter ved Svinningsæterområdet. Litt høyere oppe er vinden kraftigere, men det er fortsatt lett å gå med sola i ryggen. Her har vi kommet nedenfra og krysser sporet fra Gråberga. Burde det vært skiltet her?

Nederst ser dere de samme sporene, og denne bakken er tøff, men nå begynner vi å se litt mer vidt omkring i nordøst retning. Litt lengre oppe er vinden kraftigere, og noen har sikkert ønsket at toppen vi ser er Spåtind, men det er ennå langt igjen. Ser vi oss tilbake skimter vi området vi kom fra, og snart kan vi se ned på hotellet og hyttene ved alpinbakken. Her har vi zoomet litt inn.

Fremover kan vi ennå ikke se Spåtindtoppen, men snart ser vi et skilt. Skiltet viser at vi kom fra Gråberga, og en annen pil forteller at det normalt også er spor fra Krokhølen (som vi egentlig omtrent kom fra (se kart) og opp hit). De er ikke oppkjørt nå, og det kan normalt finnes to forklaringer til det: for lite snø eller rasfare. Det er nedover dalen her det ofte også er spor. Snart skimter vi langt i det fjerne den høye antennen på Spåtindtoppen (om du forstørrer litt, så ser du den!). Her ser du også at det er en bygning ved siden av. Enda nærmere, og etter en stri tørn er vi ved foten av toppen, og finner dette skiltet. Vi pusser av snøen, og ser at vi nesten har nådd målet. Snur vi oss litt etter skiltet, ser vi sporene fra Høgkampen og Hugulia, og etter en bratt kort bakke, ser vi dette. Vi har kommet til Spåtind. De som ønsker det, kan skrive navnet sitt i en bok. Det er litt tvil om fra hvilken topp i Norge man ser mest av landet vårt, men at denne toppen kommer meget høyt opp på lista er sikkert. Se her! Hvor tror dere vinden normalt kommer fra? Noen av disse fjellene bør dere kjenne! Skal du stå lenge, må du normalt finne ly. Da kan du se til Skjervungfjellet. Her har vi zoomet inn litt lengre nord. Kom gjerne opp for å se resten selv. Når det er godt vær, får du uforglemmelige syn.

Synnfjell Fallback2
Det ble 5. juni avholdt årsmøte i Synnfjell løypelag. Se informasjon i vedlegg.
Synnfjell Fallback2
Vil du bidra til å støtte bygging av ny skiheis i Synfjellet. Les mer om prosjektet og gi ditt bidrag her: https://www.spleis.no/project/374296