Skitur til Spåtindtoppen

Synnfjell Hytteeierforening

|

I dag hadde vi tenkt oss til Spåtindtoppen for å sjekke ut om det var gode spor dit. Vi startet litt over 1000 (bilde 1-4).

Da vi gikk forbi Vesleslåttet skinte solen også der. Denne hunden, uten synlig eier, var med på noe av turen før den forsvant. Sporene er fine. Mye å se (bilde 9-13).

Litt lengre oppe kom John Gunnar Jakobsen (også styremedlem). Snart var det dessverre slutt på de vanlige sporene og vi tok fatt på turen uten suverene spor under de smale skiene våre (bilde 15-18).

Vi påpekte tidligere at dette skiltet (bilde 19) skulle vært satt opp bedre, men ingen ting har skjedd.

Vi har gått et stykke utenfor vanlig løype, og det kom vi ikke til å angre på, for plutselig får vi syn på noe vi ikke har sett her oppe tidligere: rein Et fantastisk syn: (bilde 22-27).

Mens vi gikk i de hundrevis av sporene, brakk John Gunnar skiene. Senere mot Spåtind fant vi reinsflokken igjen (bilde 29-32).

Vi gikk fortsatt utenfor normal løype, og forsikret oss om at det ikke var fare for ras. Ved foten av Spåtind ser vi spor som kom fra Hugulia (bilde 34-36).

På toppen møtte vi to skiglade kvinner som ønsket at vi tok bilde av dem med deres kamera, og da tok de bilde av oss med vårt kamera. Kvinnene som kom fra Hugulia skulle gå videre til Jomfruslettfjellet ved Gamlestølen i Etnedal.

Vi gikk motsatt vei i de oppkjørte løypene fra Hugulia mot Høgkampen. Sporene var smalere enn de vi var vant til, men snart var vi nede ved hytta merket Hugulia Vel. Etter en tid videre mot lavere strøk, måtte vi forlate de oppkjørte sporene, og det ble ikke så enkelt med disse skiene, men etter en tid var vi tilbake der vi for noen timer siden forlot de brede løypene. Nede ved Krokhølen fant vi Monsteret, som snart bør ta seg en tur til Spåtindtoppen.

Varmepumpe
Strømprisene har vært et hett tema i hele 2022. Så lenge de fleste statlige støtteordningene ikke omfatter fritidsboliger, går mange hytteeiere en usikker vinter i møte. Selv om det tidvis...
IMG_0577
Vann og avløp beregnes utfra selvkostprinsipp der abonnentene skal dekke kostnadene. Det er nå byggestopp i Synnfjell som medfører at det ikke blir inntekter for tilkobling av nye abonnenter. I...
324248184_1220474885548391_2453856685075522291_n
Synnfjelløypene kjører i morgen. Fortsatt er det løst i løypene, men begynner å fastne enkelte steder. Stadige påfyll av snø skaper utfordringer.Følg med på Skisporet.