Energisparing på hytta

Synnfjell Hytteeierforening

|

Strømprisene har vært et hett tema i hele 2022. Så lenge de fleste statlige støtteordningene ikke omfatter fritidsboliger, går mange hytteeiere en usikker vinter i møte. Selv om det tidvis er store variasjoner i strømprisene, melder flere at tiden med de lave strømprisene er forbi.

Staten har imidlertid åpnet for andre type støtteordninger som også gjelder fritidsboliger. Disse er administrert gjennom Enova og legger til rette for at privatpersoner kan endre sine strømvaner gjennom å styre strømforbruket til mer gunstige tider av døgnet. Ifølge Salgs- og markedssjef i VOKKS Installasjon AS, Jan Brede Bjørke, vil det å gjøre tiltak gi et godt grunnlag for bedre forutsigbarhet. For hytteeiere kan det være mye å spare på disse tiltakene nå. 

Andrè Andersson Granvang er arbeidsleder i VOKKS Installasjon AS, og mottar i disse dager en rekke henvendelser fra hytteeiere i distriktet. “Jeg merker at kundene nå i stor grad er opptatt av løsninger for å kunne redusere og få mer kontroll over strømforbruket på hytta”.

VOKKS Installasjons beste strømsparetips på hytta:

  1. Installer smart strømstyring og styr strømforbruket til tidspunkt med lavest strømpris og få bedre oversikt over forbruket ditt
  2. Med riktig styring kan du kontrollere forbruket når du er borte fra hytta via telefonen, og ha muligheten til å varme opp hytta før du kommer. Ikke senk temperaturen lavere enn til 10 grader når du forlater hytta for å unngå frost
  3. Installer varmepumpe med Wifi løsning for å kunne kontrollere temperaturen til de tidspunktene du trenger hytta varm. En varmepumpe er i tillegg mindre energikrevende enn tradisjonelle panelovner, noe som gir deg bedre komfort for en lavere pris
  4. Installer smart Elbillader som lader når strømprisene er lavest
  5. Bytte gamle lyskilder til LED-lys
  6. Monter astrour på utelysene dine. Med dette unngår du unødvendig energiforbruk på utelysene på feil tidspunkt på døgnet.

VOKKS Installasjon AS leverer varmepumper fra Toshiba, elbil-lader fra Easee og strømkontroll fra Futurehome. Til sammen dekker dette de fleste behovene for smart strømstyring på hytta.

Smart strømstyring for hytta

Smart strømstyring gjør at du kan flytte forbruket på det som bruker mye strøm, som for eksempel elbil-lader og varmtvannsbereder, til tider på døgnet hvor strømmen er billigst. Smart strømstyring sikrer god komfort, reduserer strømforbruket og gir deg lavere strømregning. I tillegg støtter Enova inntil 35% oppad til 10.000,- for tiltak som har som hensikt å flytte strømforbruk til tider på døgnet med lavest pris. Dette gjelder også for fritidsboliger. Se link til vilkår nederst i artikkelen. 

VOKKS Installasjon AS har valgt “Futurehome” som leverandør på smart strømstyring. I grunnpakken kan du få kontroll over varmtvannsbereder, gulvvarme, panelovner og eventuelt din Easee elbil-lader og varmepumpe. Strømkontroll fra Futurehome kan også integreres mot Tibber. Tjenesten krever at du har Wifi-tilgang på hytta.

Varmepumpe på hytta

Med varmepumpe på hytta kan du redusere strømforbruket med opptil 40%. Varmepumpe gir deg også renere luft og riktig innetemperatur. VOKKS Installasjon AS leverer høykvalitets varmepumper fra Toshiba ferdig montert. Å bruke elektriker til montering av varmepumpe gjør at samme håndverkeren kan gjøre jobben fra A til Å, og du slipper å være avhengig av å avtale tid med flere ulike aktører for å sette pumpen i drift. Å kunne fjernstyre varmepumpen fra telefonen gir deg muligheten til å kunne ha en komfortabel temperatur på hytta når du ankommer. Både Toshibas Polar 25 i sort farge, samt signaturmodell er tilkoblet Wifi. Signaturmodellen har utskiftbare trekk, som gjør at du kan tilpasse utseende til din hyttestil.

(Eksempel på montert Toshiba Polar 25 i sort farge som fremstår mer dekorativ på hytta di enn en tradisjonell hvit varmepumpe)

Smart El-billader

Med en Easee ladestajon vil du lade 10x raskere enn med en vanlig stikkontakt samtidig som du kan tilpasse ladetidspunkt til tider av døgnet hvor strømmen er billigst. Easee Home er intelligent og tilpasser seg alle elbiler. Easee ladere har mulighet for Wifi-tilkobling, eventuelt gratis 4G som er integrert som standard. Ladestasjonen kommer i fem ulike farger som du kan velge blant. 

VOKKS Installasjon AS og Elfag er stolt sponsor av Synnfjell Hytteeierforening, og ønsker alle en riktig fin vintersesong i Synnfjell. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat om strømsparing på din hytte.

Kontaktinfo:

Andre Andersson Granvang

Vokks Installasjon AS

Gamle Jevnakervegen 3-5, 2870 Dokka

97 07 32 66 / 61 11 27 70

Installasjon@vokks.no

Relevante linker:

VOKKS Installasjon AS hjemmeside

Kriterier for støtte til Smart strømstyring

Stromkontroll – Futurehome

Easee Elbil-lader

Toshiba varmepumpe

Synnfjell Fallback2
Se vedlagt referat fra årsmøtet 28. mars 2024 på Spåtind fjellhotel
Synnfjell Fallback2
Vi har nå hatt møte i løypelaget og med Synnfjell maskin. Status på økonomi er at budsjettet for løypekjøring på 1,5 MNOK er brukt opp med kjøringen vi har hatt...